Čínska kapusta v kuchyni


Hlavné jedlo / utorok, 27 februára, 2018

Objednala som si túto skvelú bedničku a bola v nej aj čínska kapusta. Vedela som, že ju chcem čím skôr použiť, aby nezhnila, ale nevedela som, čo z nej vykúzliť. Na internete som zvyčajne našla recepty na šaláty, prípadne na polievky, no nič ma nezaujalo. Ja mám totiž rada varenú stravu a polievku som v ten deň už mala navarenú. Po dlhšom rozmýšľaní som nakoniec vykúzlila dobroty dve. Hlavné jedlo, ktoré sme mali na večeru a aj trochu šalátu, hoci tie ja vôbec nezvyknem robiť. Akurát som mala na návšteve aj svokrovcov, tak mohli ochutnať aj oni a som rada, že im chutilo a chutilo aj Kike. Tak nech sa páči jednoduché recepty pre vás a verím, že zachutia aj vám. Recept na šalát nájdete v poznámke pod receptom.

3 porcie

0

Čínska kapusta so zemiakmi a slaninkou

Jednoduchý a veľmi chutný recept, na ktorý nepotrebujete veľa surovín. Bez slaninky je to chutná večera alebo obed aj pre malé detičky cca od 1 roka, ak budete šetriť s korením a soľou.

15 minČas prípravy

20 minČas varenia

35 minČas spolu

Save RecipeSave Recipe
Recipe Image

Suroviny

  • 1 ks čínska kapusta
  • 2 väčšie zemiaky
  • 1 ks červená cibuľa
  • slanina nakrájaná na pásiky
  • olivový olej
  • maslo
  • korenie (rasca, mletá červená paprika, kurkuma, pizza korenie, rímsky kmín)
  • soľ

Postup:

  1. Očistite si zemiaky a cibuľu.
  2. Nakrájajte zemiaky na malé kocky a nechajte ich chvíľku postáť v studenej vode.
  3. Cibuľu nakrájajte nadrobno.
  4. Umyte kapustu a nakrájajte ju na malé pásiky. Tvrdé časti vyrežte.
  5. Zemiaky opražte na troške rozpusteného masla a zalejte vriacou vodou. Osoľte a pridajte trošku rímskeho kmínu alebo rasce.
  6. Na olivovom oleji opražte cibuľu a pridajte kapustu. Osoľte a okoreňte a duste do mäkka. Môžete podliať aj trochou vriacej vody, ak treba.
  7. Zemiaky sceďte a primiešajte ku kapuste.
  8. Na panvici opražte slaninku a primiešajte ku kapuste so zemiakmi.

Poznámky

Recept na šalát z čínskej kapusty:

- hrsť nadrobno nakrájanej čínskej kapusty - 1 ks jarnej cibuľky nakrájanej nadrobno - 1/3 uhorky nakrájanej na malé kocky - 1 ks čiernej reďkovky nastrúhanej najemno - 2 PL uvarenej kukurice - 1 ks uvarené vajce natvrdo - kúsok eidamu nakrájaného na kocky

Všetky suroviny zmiešame a zalejeme zálievkou.

Zálievka:

1 biely jogurt zmiešame s trochou soli, kôpru (použila som sušený), pretlačeným strúčikom cesnaku, 1 ČL horčice, 1 ČL jablčného octu a 1 ČL olivového oleja.

7.8.1.2
10
https://mamickovanie.sk/cinska-kapusta-v-kuchyni/

Takto vyzeral šalát.

Pridaj komentár, poteším sa. :)