Inšpirácie z cudzej kuchyne


Bežný deň / pondelok, 22 januára, 2018

Rada si vyhľadávam nové recepty a skúšam ich, alebo si ich pretváram na trochu zdravšiu verziu. Občas mi nejaké dobré tipy prepošlú aj kamarátky a keď ma zaujmú, tak sa do nich pustím. A niekedy iba tak experimentujem, čo z toho vznikne. Väčšinou sa to dá aj zjesť, čo ma teší. Že mám doma malého stravníka, ktorý večne vymýšľa, na to si asi nikdy nezvyknem, a tak sa vždy teším, ak po veľkej, často aj dvojhodinovej námahe, ostane tanier prázdny.

Minulý týždeň som vyskúšala tri recepty od mojej obľúbenej Tinky. (Inak som jej od nich vyskúšala už viac.) Mám doma aj jej kuchársku knihu, no až teraz ju pomaly začínam otvárať. Vždy som radšej hľadala na internete.

Tieto tri recepty vám môžem vrelo odporučiť, fakt sme si na nich s Kikou pochutnali a verím, že si pochutnáte aj vy.

Krátke mäsko s pečenými hranolkami

Vynechala som med a na zemiaky som použila rímsky kmín. Stačí máličko. Rímsky kmín som objavila len nedávno a neskutočne sa mi jeho aróma páči. Či už takto na zemiakoch, s mäsom alebo v polievke. Chutilo to naozaj výborne.

Recept: https://tinkinerecepty.sk/kratke-masko-pecenymi-hranolkami/

 

Cviklový chlebík s vlašskými orechmi

Použila som špaldovú chlebovú múku graham od Biomila, varenú cviklu z Lidlu a vlašské orechy som si trochu rozmixovala. 15 g soli sa mi po ochutnaní zdalo veľa, nabudúce myslím bude stačiť aj 10 g. Chlieb som posypala zlatým ľanom. Veľmi nám chutil spolu s vajíčkovou nátierkou (vajce, maslo, petržlenová vňať).

Recept: https://tinkinerecepty.sk/cviklovy-chlebik-s-vlasskymi-orechmi/

 

Cviklové quinoto s morčacím stejkom v parmezánovej kruste

Dala som jednu celú malú cviklu a malú mrkvu. Quinoto bolo výborné. Na mäso som použil strúhaný syr Grana Padano. Mäso som aj posolila a sebe dala čierne korenie. Mäso bolo kvôli tomu syru dosť slané, takže nabudúce asi neposolím vôbec. Inak Kike chutilo najmä mäsko, ale zjedla aj quinoto.

Recept: https://tinkinerecepty.sk/cviklove-quinoto-s-morcacim-stejkom-v-parmezanovej-cruste/

 

A ešte jeden bonusový recept, na ktorý mi dala tip moja kamarátka Danka.

Chlebík

Tento chlebík je bez použitia múky, no chuťovo je naozaj dobrý. Je síce dosť maličký, ale môžete skúsiť z dvojnásobnej dávky. Ja som si ho vychutnala s maslom a šípkovým džemom a Kika s mäkkým kozím syrom. Osobne by som nabudúce použila menej semienok alebo iný kypriaci prášok, lebo sa mi zdal chlebík taký hutný.

Recept: http://www.deliketo.cz/pecivo/chlebik/

Poteším sa, ak mi aj vy napíšete tipy na vaše obľúbené inšpirácie z cudzej kuchyne. 🙂

 

Pridaj komentár, poteším sa. :)