Ovseno-ryžová kaša


Raňajky a olovrant / utorok, 16 januára, 2018

Kaša na ráno zasýti, zahreje a naštartuje do nového dňa. Kombinácia ryže a ovsu je vhodná od 1 roka. Ochutiť si ju môžete rôzne v závislosti od veku.

Porcie 2

Ovseno-ryžová kaša

Výborná kaša na ráno alebo bez ovocia aj na večer.

10 minČas prípravy

20 minČas varenia

30 minČas spolu

Save RecipeSave Recipe
Recipe Image

Suroviny

  • 1/2 hrnčeka ovsené vločky
  • 1/2 hrnčeka ryža Basmati
  • 1 PL jablčný ocot
  • škorica a pravá vanilka
  • 1 ČL maslo
  • 1 PL mandľové maslo
  • 2 ČL ľanové semienka
  • 2 ČL strúhaný kokos
  • ovocie (hruška, banán)

Postup:

  1. Poriadne opláchnite ryžu a ovsené vločky.
  2. Namočte ich do studenej vody, pridajte ocot a nechajte cez noc v chladničke.
  3. Ráno poriadne prepláchnite a dajte variť do vody so štipkou škorice a vanilky.
  4. Kým sa kaša varí, pomeľte si ľanové semienka s kokosom. Ja to robím v mixéri.
  5. Po uvarení kašu rozmixujte, pridajte maslá, posypte semienkami s kokosom a ochuťte ovocím.
  6. Kika mala trochu postrúhanej hrušky a ja som mala hrušku a popučený banán na osladenie.

Poznámky

Čím je dieťa mladšie, tým menej mu kašu ochucujte. Na začiatok stačí iba kvapka kvalitného oleja a po roku škorica, či vanilka. Postupne môžete pridávať aj oriešky a semienka, či orechové maslo. Ovocie až nakoniec a iba vtedy, ak nerobí tráviace problémy spolu s obilninou.

7.8.1.2
2
https://mamickovanie.sk/ovseno-ryzova-kasa/

 

Pridaj komentár, poteším sa. :)