Kaša na ráno zasýti, zahreje a naštartuje do nového dňa. Kombinácia ryže a ovsu je vhodná od 1 roka. Ochutiť si ju môžete rôzne v závislosti od veku.
Mamičkovanie
Porcie 2
Ovseno-ryžová kaša
Výborná kaša na ráno alebo bez ovocia aj na večer.
10 minČas prípravy
20 minČas varenia
30 minČas spolu

Suroviny
- 1/2 hrnčeka ovsené vločky
- 1/2 hrnčeka ryža Basmati
- 1 PL jablčný ocot
- škorica a pravá vanilka
- 1 ČL maslo
- 1 PL mandľové maslo
- 2 ČL ľanové semienka
- 2 ČL strúhaný kokos
- ovocie (hruška, banán)
Postup:
- Poriadne opláchnite ryžu a ovsené vločky.
- Namočte ich do studenej vody, pridajte ocot a nechajte cez noc v chladničke.
- Ráno poriadne prepláchnite a dajte variť do vody so štipkou škorice a vanilky.
- Kým sa kaša varí, pomeľte si ľanové semienka s kokosom. Ja to robím v mixéri.
- Po uvarení kašu rozmixujte, pridajte maslá, posypte semienkami s kokosom a ochuťte ovocím.
- Kika mala trochu postrúhanej hrušky a ja som mala hrušku a popučený banán na osladenie.
Poznámky
Čím je dieťa mladšie, tým menej mu kašu ochucujte. Na začiatok stačí iba kvapka kvalitného oleja a po roku škorica, či vanilka. Postupne môžete pridávať aj oriešky a semienka, či orechové maslo. Ovocie až nakoniec a iba vtedy, ak nerobí tráviace problémy spolu s obilninou.
7.8.1.2
2
https://mamickovanie.sk/ovseno-ryzova-kasa/
Mamičkovanie