Zbadala som v obchode špaldovú pšenicu, tak som sa rozhodla, že z nej vyskúšam uvariť kašu. Kaše z celých zŕn su totiž najvýživnejšie. Neodradilo ma ani varenie pol hodiny do chrumkava alebo hodinu do mäkka. Veď to nejako dám, pomyslela som si. Aj som dala, len som nečakala toľko roboty. Určite je na to jednoduchší spôsob, ale ja som proste taká. Nepozriem si žiaden recept a idem podľa seba. Takže tento môj recept berte s rezervou a skúste si nájsť ľahší spôsob, ako pokoriť pšenicu. Odmenou vám bude výborná kaša.
Porcie 2 Výborná kaša s jemne orieškovou chuťou, ktorá je síce časovo trochu náročnejšia, ale tá chuť stojí za to. Ochutiť si ju môžete čím chcete. Maslom, orechovým maslom, ovocím, semienkami či orechmi. 10 minČas prípravy 1 hrČas varenia 1 hr, 10 Čas spolu Suroviny Postup: Poznámky Špaldovú kašu môžete deťom ponúknuť po roku, no čo najmenej ochutenú. Stačí kvapka kvalitného oleja (tekvicový, konopný,...). My máme radi aj špaldovú krupicu, no keďže je celozrnná, tak ju mávame pomenej.
Mamičkovanie